Specialopgaver

Jeg er ikke så begejstret for bestillingsopgaver men har dog alligevel gennem årerne påtaget mig nogle stykker.

Gedserlampen

Gedserlampen 1

Sidst i 2007 blev jeg kontaktet af Gedser bylav om jeg var interesseret i at designe og udvikle en gadelampe specielt til Gedser i forbindelse med et områdefornyelsesprojekt. Jeg tændte på projektet, og resultatet blev et lavenergi(LED) armatur, der ud over den belysnings- mæssige funktion er visuelt udtryksfuldt og opsætningsmæssigt fleksibelt. Armaturet består af en flerledet søjle som fremstilles i tre diametre, Ø80, Ø100 og Ø130. Hver diameter fremstilles i forskellige led længder. Hver diameter har et grundelement med fod. På grundelementet monteres og komponeres de valgte søjleled til den ønskede højde og udtryk. Hver samling er markeret med en mørk ring. Gedserlampen blev opsat forskellige steder på torvet, og langs vejen fra torvet til kirken. Projektet blev indviet 24.09.2011 Gedserlampen modtog i 2013 Guldborgsund kommunes pris for god arkitektur. tildelt i kategorien udendørs miljøer, design og anlæg.

Klik på billedet for at se det i fuld størrelse:

 

Design og udvikling af nyt inventar til Nordre Kirke i Nykøbing F

Nordre Kirke 1

I 1991 blev jeg kontaktet af Nykøbing F menighedsråd med henblik på en eventuel udsmykning i Nordre Kirke. Resultatet blev, at jeg sammen med billedhuggeren Ove Bang Jørgensen lavede et skitseforslag til en total renovering af kirken. Vores forslag blev vedtaget af menighedsrådet, og arbejdet blev straks sat igang. Arbejdet var færdigt 5 December. Nordre Kirke stod nu Nymalet og med nyt inventar som omfattede: Lysekroner, Alter, Prædikestol, Døbefond m.m. Kirken blev indviet 28.03.93.

Klik på billedet for at se det i fuld størrelse:

 

Plakater til Egnsteateret Masken

Det lykkedes Masken at overtale mig til at lave plakater til en hel sæsons forestillinger. For mig var det en helt ny måde at tænke billeder på, tidskrævende men meget spændende. Forestillingerne var bl.a. Charles Dickens “Et JuleEventyr” og “Dr. Liv”.

plakat plakat 3 plakat 2

Maleri af Folketidende til Folketidende

Opgaven lød på at male et maleri der afspejlede Folketidendes fortid, nutid og fremtid. Maleriet var en gave fra medarbejderne til Folketidende i anledning af avisens Jubilæum.

Vignetter til VUC

Opgaven lød på at tegne vignetter der skulle symbolisere forskellige sider af fag og undervisning. Resultatet blev en række tegninger, der udover at blive anvendt i katalog det pågældende år, også kom på t-shirts og muleposer.

Æstetiske rammer i kommunalt Servicecenter

Nykøbing F Kommune etablerede i 1990 et informations- og Servicecenter kaldet Satellitten. Til denne “butik” fik jeg til opgave at komponere et linoleumsgulv, farvesætte vægge, skranker og designe et logo. som udsmykning to malerier af Ulla Frellsen og et af undertegnede.

Julekort

Julekort lavet til Storstrøms Amt.

Julekort