EM PROTOTYPER
 / design af Erik Mortensen


For ca. 8 år siden købte jeg en metalfræser til mit værksted. Det var planen, at jeg skulle i gang med at lave skulpturer.

En sådan maskine kræver god belysning. Jeg havde tilfældigvis en skærm, der kunne bruges, men manglede en holder til den. 

Da jeg nu havde fræseren, kunne jeg jo bare lave en. Det gjorde jeg så. Resultatet blev, at jeg indtil nu har lavet godt 65 lamper, men ingen skulpturer. Og dog, lamperne er måske i virkeligheden en slags skulpturer - de kan bare også lyse.

Se et udvalg af prototyperne her >>

Jeg arbejder normalt som kunstner med maleri og grafik. Det er med lamperne som med mine billeder. Jeg får en idé, som vokser til en indre spænding - og så må jeg absolut realisere den.

Da jeg ikke har en designuddannelse eller forbindelse til designverdenen i øvrigt, bærer mine lamper nok præg af stilistiske udskejelser. Men mit udgangspunkt er, at:

En lampe er en holder for en lyskilde - og udover denne funktion ikke mindst genstand i et rum, hvor den er synlig - også når den ikke er i brug som lyskilde! Lampen skal således også besidde en anden form for udstråling end lys, og det er det, der udfordrer mig.

Materialerne er gedigne: aluminium, messing og stål. Noget blankpoleret, andet malet.

Lamperne sælges som unika værker. Skulpturer med lys i. De er håndlavede og findes kun i ét eksemplar hver. En enkelt er dog lavet i 6 eksemplarer og nummereret. Alle lamper er signerede.

For yderligere information kontakt:

ERIK MORTENSEN
TLF: (+45) 54 85 36 85

Kontakt@ErikMortensen.com

www.erikmortensen.com

EM prototype

"Det er karakteristisk for Erik Mortensens lamper, at de kan indstilles i mange forskellige positioner. De fleste er flerleddede, og de fint tilvirkede skruer og sindrige samlinger ligner - til trods for at ingen af lamperne er i produktion - et varemærke."

Citat fra Louis Poulsens internationale magasin NYT,
der i år 2000 bragte en artikel om Erik Mortensen og lamperne.